Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta tag i Vikapoolen

Annons

Vi upplever nu den andra sommaren utan att ha en vettig badplats i Vika. Fritidsstyrelsens ordförande Staffan Strandmark har vid flera tillfällen konstaterat att det inte finns några pengar att renovera poolen i Vika för. Hur vet han det?

Det måste antingen betyda att det inte finns en enda krona att göra badplats av eller att Staffan vet vad det skulle kosta att göra poolen badbar igen.

Något resultat av de beräkningarna fritidsstyrelsen utlovade förra sommaren har ingen sett.

Borgerliga företrädare funderar på om det finns någon annan som kan betala men det är att börja i fel ände. Först måste vi veta vad det kostar, sedan diskutera hur renovering och drift ska finansieras.

I det socialdemokratiska budgetförslaget för 2002 fanns det en miljon kronor anvisad för renovering av poolen i Vika. Det är en signal att det går att hitta pengar i den kommunala ekonomin och att det finns krafter som vill göra det.

Närheten till skolan gör att poolen blir ett viktigt tillskott i den verksamhet som bedrivs där. Att skolan är en intressent är en stor styrka, men det gör inte att fritidsstyrelsen kan bolla över frågan dit.

Det är fritidsstyrelsen som har ansvaret och är rätt instans att driva sådana här frågor.

Kom igen fritidsstyrelsen, gör det som utlovats! Ni har en bra samtalspartner i intresseföreningen, använd den!

JONAS LENNERTHSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons