Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges rättssystem

Annons

Där sitter den store ledaren, Göran Persson, och småmyser i tv-rutan för att invagga oss i

säkerhetskänslan att om man röstar på hans parti så blir allt bra. Har någon av er läsare haft inbrott eller haft med polisen eller åklagarmyndigheten att göra den senaste tiden?

Persson har nämligen legaliserat alla brott under ett halvt basbelopp i Sverige. Visste ni det? Det är faktiskt helt sant. Får du ett inbrott och man stjäl saker för under ett halvt basbelopp så lägger polisen med 99 procents säkerhet ner förundersökningen. Och du får själv stå för vad som stulits.

Försäkringsbolaget tar en självrisk och du får oftast inget kvar. Vet du sedan vem tjuven är så skyddas han av polisen, man måste ha mycket starka "bevis" för att man överhuvudtaget tar in en för ett "upplysningsförhör". Polisen lägger som vanligt ner förundersökningen. Skyller på bristande resurser.

Går du sedan vidare till åklagarmyndigheten för att få ditt fall omprövat så lägger de ned direkt din framställan trots att du kan bevisa att det är personen i fråga som gjort inbrottet. Vill du fortsätta med ditt ärende så for du stämma personen. Men du får ingen rättshjälp för det är under ett halvt basbelopp. Då får du själv betala din advokat om denne är intresserad av något sådant. Han säger att förlorar du får du själv betala allting.

Så fungerar Sveriges rättssystem i Perssons Sverige. Han har alltså legaliserat de små brottslingarna i detta land de får fortsätta sin brottsbana tills de kommer över ett halvt basbelopp. Då först kanske man tar i problemet för då är det ekonomiskt intressant för alla parter,

Det är dags att sätta stopp innan man når halva basbeloppet.

De som utför dessa små brott är mycket väl medvetna om hur rättsapparaten fungerar i detta land.

Tänk på detta när ni går till

valurnan på söndag.

Bättre rättsskydd åt

BROTTSOFFREN I SVERIGE UTAN S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons