Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige måste bevaka abortfrågan i FN

Annons

Utsatta kvinnor åker berg- och dalbana i USA:s administration. Vi beklagar att kristna och evangelikala i USA har röstat på president Donald Trump, som slopat USA:s stöd till organisationer, som arbetar för kvinnors reproduktiva hälsa inklusive tillgång till säkra aborter.

Vi vädjar till Sveriges regering att i Sveriges biståndspolitik särskilt bejaka stöd till organisationer, som i olika delar av världen arbetar för kvinnors reproduktiva hälsa.

Eftersom kvinnor världen över motarbetas inte enbart av konservativa kristna, utan även av andra religioners konservativa och dessa sammansmälter i kvinnofrågan, vädjar vi om att Sverige nogsamt bevakar kvinnofrågan i FN.

FN:s första kvinnokonferens i Harare, Afrika, var ett stort framsteg i kvinnofrågan. Nästkommande i Peking, Kina, ett steg tillbaka. Konservativa inom kristendom och islam fick igenom en ändring i skrivning om kvinnors reproduktiva hälsa. Dessa krafter sägs agera inom FN i New York.

Abortfrågan är en svår och känslig fråga, men den löses inte genom abortförbud. Förbud slår hårt mot fattiga kvinnor! Det berör inte en miljardär som Donald Trump ett dugg. Vad värre är ej heller på Trump röstande kristna och evangelikala kristna i USA.

Borlänge den 31 januari 2017, uttalande antaget av Årsmöte med lokala gruppen.

Kvinnor i Svenska kyrkan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons