Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige - en diktaturstat?

Annons

Kännetecknande för den värsta formen av diktatur är den totala övervakningen av medborgarna. Dag som natt, vardag som helgdag. Medborgare som inte lägger sig platt och anammar diktaturens villkor blir föremål för skurkstatens ohämmade förföljelser. I värsta fall får de oliktänkande plikta med döden.

Nyhetsmedia är diktaturstatens språkrör och någon kritik mot regimen förekommer inte. I ett land som Sverige, innebär världens högsta beskattning att en medborgare i arbetsför ålder under arbetsveckan får jobba från måndag till torsdag enbart för att slita ihop till de skatter som storebror staten bestämt.

Om du som arbetare, trots dessa villkor, så småningom fått någon krona över, ja då inträder storebror staten på nytt och bestämmer, hur du får använda de surt förvärvade kronorna. Vore du en fri människa i en fri stat skulle du kunna använda överskottet i kassan till att gå med i Prosper club, en form av samlade förhoppningar. Det är du som efter skatt samlat ihop pengar till medlemskapet. Det är du som väljer att riskera och kanske förlora pengarna. Men nu kommer storebror staten fram igen!

Nu har du plötsligt blivit kriminell! Storebrors maktapparat klampar ohämmat in i din vardag. Polisutredning, husrannsakan och straffåtgärder! Inte nog med detta. Massmedia träder in i regimens tjänst och applåderar följsamt regimens åtgärder. Ingen kritisk granskning av maktapparaten här inte.

Den enskilde medborgaren visar sig vara rättslös. Skurkstatens alla attribut är uppfyllda!

FRIHETSLÄNGTANDE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons