Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige blir enbent utan EMU

Annons

Svar till Claes Mankler.

Den 14 september i år kommer jag, till skillnad från Claes Mankler, att rösta ja till EMU. Det gör jag för att vi på det sättet bidrar till ett fredligt Europa, vilket är grundtanken bakom EU, men även för att på det sättet minska fattigdomen i världen.

Inte minst bidrar EU till att rasera de murar, som bidrar till att öka klyftorna i världen.

Vad kan vara viktigare än att jorden och alla dess invånare får större möjligheter att överleva. Inte bara överleva - utan leva ett gott liv!

Jag kan hålla med Claes Mankler att lycka trots allt är mera än bara en fråga om ekonomisk tillväxt, men för alla som i dag är tvingade att leva på mindre än en dollar per dag ligger det mycket av lycka i att kunna öka denna inkomst.

Jag skulle vilja rekommendera Claes Mankler och andra nej-sägare att studera Johan Norbergs utmärkta bok: "Till världskapitalismens försvar". Vi kan inte stå med ena foten inne i EU och den andra utanför och hoppas på att andra löser våra problem.

Ett nej den 14 september kommer att medföra kraftigt höjda räntor, med resultat att hyror och livsmedel stiger i pris och kronan kommer att devalveras ytterligare.

BO FALK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons