Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige är inte till salu

Annons

Våra folkvalda politiker har svikit oss och missbrukat det förtroende vi gav dem vid förra valet. Vid sista voteringen i riksdagen, såldes Sverige ut till EU. Man röstade för att lämna över all makt till EU med undantag av regeringsformen. Sveriges grundlagar är snart ett minne blott. Vart tog svenskarnas urgamla rätt "att sig själv beskatta" eller "all makt till folket". Är det detta arv vi ska lämna över till kommande generationer svenska medborgare? Otänkbart, för de flesta. Sverige är på väg att bli en liten stat i Europas förenade stater. Med ingen självbestämmande rätt.

Faktum kvarstår att det bara fordras ytterligare en riksdagsbeslut och våra folkvalda har sålt ut Sverige. Var det detta som förespeglades oss vid inträdet i EU? Nej och åter nej! Man lovade att skapa fred i Europa, arbete åt dom flesta, billigare mat, hälsosammare klimat med mera.

Resultatet av vad som lovats, vet vi alla vid det här laget. Cirka 50 000 EU-byråkrater i Sverige som kostat oss ca 30 miljarder kronor per år, inklusive löner, fallskärmar, flygresor, lyxliv i Bryssel etc. Vad har de åstadkommit, för dessa 30 miljarder? Medlemsavgiften är i år 23 miljarder kronor, öppna gränser cirka 25 miljarder kronor. Anpassning till ecom ca 16 miljarder kronor. Ränteförluster per år cirka 6 miljarder kronor. Summa ca 100 miljarder kronor år 2002.

Tillbaka från EU får vi ca 11 miljarder kronor, inte till statskassan, utan det mesta till jordbruket. Sedan den 1/1 1995 har Sverige förlorat ca 700 miljarder kronor. Här har vi förklaringen till alla nedskärningar och besparingsåtgärder som drabbat oss. Pengar som hade behövs att betala räntor på vår statsskuld. Göran Persson har så rätt när han säger "Den som är satt i skuld, blir aldrig fri".

Ovanstående ord och siffror bör vi alla ta i beaktande före valet och innan den utlovade folkomröstningen om Emu. Prislappen på EU- medlemskapet är en svindlande summa för oss vanliga svenska medborgare. Kräv sanningen av våra folkvalda politiker, före valet. Efter valet kan det vara försent!

GEORG HOLMQVIST

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons