Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk Bilprovning - ett skämt!

Annons

Detta riktar sig inte till den personal som arbetar med att besiktiga bilar eller dem som bokar tid, de utför ett bra arbete.

Det måste i stället vara ledningen för Svensk Bilprovning som i sin nit att skära ned kostnaderna totalt har tappat greppet om verksamheten.

Ringde bilprovningen i januari för att beställa tid för besiktning den 15 maj av en husbil, som är avställd under vinterhalvåret. Tiden bokades. Besiktning skedde 15 maj. Anmärkning och återbesiktning inom 30 dagar enligt protokoll, 17 juni 2002.

Samma dag kontaktades bokningen och svaret blev att tid fanns första juli!

När man då påpekar att bilen då har körförbud, rekommenderas man att ringa Bilprovningens bokning två gånger om dagen (!) för att se om det finns något återbud i länet!

Ringer klockan 23.30 (bokningen är öppen dygnet runt ) då är det tio minuters väntan!

Hur kan detta komma sig?

Jo, det finns två platser i landet som tar emot bokning,Växjö och Gällivare, och på kvällen drar man ner bemanningen.

Hela Sverige ringer till dessa platser för att boka tid. Det spelar i och för sig ingen roll var man ringer och bokar bara det är rätt bemannat.

Problemet är inte bokningen - men det är där man fastnar - utan att det inte finns tillräckligt med plats för att besiktiga bilen.

Att det uppstår en topp på våren är fullt begripligt när alla husvagnar ska besiktigas, men när den här toppen sker varje år utan att det åtgärdas, så måste det vara brist i planeringen. Och denna planering svarar ledningen på Svensk Bilprovning för.

En åtgärd som man kunde vidta är att ha längre öppethållande tider. Förmodligen blir svaret från ledningen att man inte kan anpassa personalstyrkan efter toppen på våren, men man borde kunna omfördela personalen så att man kan ta hand husvagnarna.

Jag förstår att man har olika utbildning för att besiktiga tyngre fordon och personbilar, men nog tror jag att den personal som besiktigar personbilar även kan klara av husvagnar.

Jag är förmodligen inte ensam att ha dessa problem utan ni alla andra som också är arga, hör av er till Svensk Bilprovning!

Beslut att alla bilar ska besiktigas har tagits av riksdagen och klarar Svensk Bilprovnings ledning inte av att uppfylla kraven så kan man vända sig till sin arbetsgivare och fråga vad man ska göra!

BERTIL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons