Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar till Snowgirl angående Den sjuka vården MT 8/9

Annons

Några förslag på hur man kan förbättra vägen i vården:

Snabbspår för enklare åkommor - Tvärtemot vad man kan tro ger ett snabbspår för patienter med enklare åkommor inte bara kortare väntetid för patienterna i snabbspåret utan även för övriga patienter. Denna typ av snabbspår finns på några håll i landet med gott resultat.

Fler vårdcentraler med bättre öppethållanden. I Hedemora började den privata vårdcentralen att ha kvällsöppet, då gjorde den offentligt drivna samma sak. Lagen om valfrihet som infördes i år öppnar upp för detta. En bättre tillgänglighet i primärvården i kombination med en tydlig information till allmänheten om vart man kan vända sig kan bidra till minskat tryck på akuten för enklare åkommor.

Fler vårdplatser - Ibland kan flaskhalsar i form av platsbrist ute på avdelningarna bidra till att patienter blir liggande på akuten. Det bidrar till längre väntetider, ett sämre bemötande och kan vara en risk för patientsäkerheten.

Sammanhållen vård för äldre - Ett bristande omhändertagande av de mest sjuka äldre leder till att hela vårdsystemet drabbas genom oplanerade inläggningar och återinläggningar. Inte minst berörs akutmottagningarna som ofta blir dem som får ta emot de mest sjuka äldre. Effektivisera användandet av resurser så att vården och omsorgen i större grad utgår från patienternas behov samt organiseras bättre. Du kan, som du skrev, med gott mod rösta på Alliansen i landstinget Dalarna efter 84 års S-styre.

Birgitta Sacrédeus (KD) oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons