Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar till Bengt Anderssom, m, om cykelbanor

Annons

Moderaternas nymornade intresse för cykelbanor förvånar mig. Jag har aldrig sett något initiativ om cykelbanor från moderaterna.

Senast för ett par dagar sen röstade moderaterna bort folkpartiets förslag om en cykelbana mellan Björnhyttan och Saxdalen. Detta var vid tekniska nämndens budgetmöte. Även tidigare har moderaterna röstat ner folkpartiets förslag om cykelbana för del av Väsman runt.

Dock skulle jag kunna säga något positivt om att moderaterna stödde folkpartiets förslag om en utredning om en lång rekreationscykelväg, men folkpartiet fick där stöd av alla partier. Det rör sig om en cykelväg på banvallar sträckan Grängesberg-Hörken-Strömsdal-Gravendal-Fredriksberg-Tyfors-Vansbro-Björbo-Nyhammar-Ludvika-Grängesberg. Vägverket skulle betala.

Dessutom verkar moderaterna dåligt insatta om Väsman runt-leden. Det finns redan en utredning. Det behöver inte utredas mer. Sträckningen Saxdalen-Sunnansjö går till största delen på den gamla vägen. Den är cykelbar redan i dag.

Moderaterna säger att det ska vara färdigbyggt med cykelbanor mellan byarna. I folkpartiets vision har vi nyss börjat. Vi ser i första hand på cykelbanor i ett säkerhets- och hälsoperspektiv för invånarna. Därefter kommer turismen.

KJELL CARRANDER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons