Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar till Anette Eriksson

Annons

Det verkar som om socialdemokraterna i Idre börjar bli lite desperata. Nu börjar man med påhopp i tidningen också. Visst var det så att man från socialdemokraternas sida tidigare sagt att man inte ska smutskasta varandra i media!? Nu har min vän och tidigare kollega, Anette Eriksson, börjat bli orolig för sin politiska framtid och då måste man tydligen hugga till i tidningen. Jag hade inte tänkt använda detta forum till att klaga på andra, men nu ska jag i alla fall svara på Anettes frågor.

Självklart ska vi samverka i norra delen av vår kommun. Detta behöver inte betyda att elever bussas hit och dit och att deras vardag blir splittrad. BUN hävdade att man skulle spara 500 000:- på att bussa eleverna. När vi krävt redovisning från BUN har man inte kunnat visa att man spar något över huvud taget. Olika bud har getts, allt ifrån att det blivit en liten besparing till att det har kostat mer. Mitt i detta elände hamnar elever som får sämre möjligheter till att tillgodogöra sig undervisningen och som skolinspektionens rapport tydligt visar, blir betygen sämre.

Jag vet inte om du Anette har missat att höra de elever och föräldrar som varit helt förtvivlade över situationen. Om nu bussning mellan skolor skulle vara en så bra metod, varför används den inte på fler ställen i Sverige då? Förresten borde ju du Anette förstå att när vi pratar om bussning handlar det just om bussningen mellan skolorna i Idre och Särna. Inte har vi tänkt, även om det vore grymt kul om vi skulle kunna göra det i framtiden, öppna de byskolor som nu tyvärr är nedlagda. Bussning kommer, tråkigt nog, även ett tag till att behöva göras från ex. Storsätern. Däremot är vi helt emot att man ska åka förbi en fungerande skola för att åka 3,5 mil till för att gå på en skola minst 7 mil bort!

Angående sim- och ishallen har vi bara dryftat att vi inte kan ha 9 miljoner i driftkostnader. Tycker du att det är försvarbart? Ni har försökt sälja simhallen i många år, utan att lyckats. Det var bra att du klargjorde att du hellre satsar på att lägga 9 miljoner i drift på is-och simhallen än att skolbarnen ska få en strukturerad och trygg skolmiljö där de kan inhämta den kunskap de har rätt till. Då vet väljarna detta när de ska rösta på söndag.

Ola Strand, KD, Älvdalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons