Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svagt att riva upp beslut

Annons

Det är pinsamt och svagt av socialnämnden att riva upp sitt beslut angående hur länge försäljning av alkohol ska pågå under falukalaset.

Det beslut som revs upp var att försäljningen av alkohol skulle upphöra kl 24.00 och grundade sig på att många idrottsungdomar skulle finnas i stan i samband med detta. Detta har tydligen ingen betydelse längre.

Renée Andersson, ordförande i socialnämnden, menar att nya fakta har framkommit som gjort att hon ändrat ståndpunkt i frågan. Bland annat har säkerheten förbättrats från i fjol. Slutsatsen är att ju mer alkohol desto större risk för bråk och det är inte vad jag förknippar med kalas direkt.

Vidare menar Andersson att hon blivit upplyst om att folk vill gå ut sent och roa sig och det sammantaget med förbättrad säkerhet gjorde att hon ändrade åsikt. Hon kan fortsätta att rabbla tomma argument hur länge som helst.

Jag har genom detta upprivna beslut blivit ännu mer övertygad om att den som skriker högst och som kör med utmattningsmetoden får gehör, i detta fallet det lokala näringslivet.

RUMPNISSAN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons