Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svagt att inte flagga!

Annons

Valdagen bör vara något av en nationell högtidsdag och vår nationalsymbol bör få fladdra fritt i vinden från våra flaggstänger.

Det var väl detta som våra myndigheter tänkte på då de i svensk författningsamling 1982:270 bestämnde att valdagen skulle vara en offentlig flaggdag.

På flera såväl offentliga byggnader som privata hus hörsammades detta i söndags, dock ej i Häsinggårdsskolan i Falun som denna dag var vallokal.

Om jag inte missminner mig så var förhållandet detsamma även 1998. Jag fick då en förklaring att det kostade för mycket att flagga på en söndag, eftersom vaktmästaren som skulle fira och hala flaggan skulle enligt gällande avtal ha ersättning för flera timmar. Sunt förnuft är väl inte förbjudet och om man använder litet av det borde det inte kosta något extra att få flaggan uppsatt och nedtagen. Det är väl bara för skolan att lämna över flaggan till valförrättarna, som borde vara kapabla att utan särskild ersättning sätta upp flaggan då valförrättningen börjar och ta ned den vid förrättningens slut. Vid våra offentliga byggnader dit väl även skolorna hör anser jag att man ska respektera flaggdagarna, även om de infaller på en söndag.

Ett sjufaldigt ris till de ansvariga vid Hälsinggårdsskolan som inte iakttog fastställd flaggdag.

RÖSTANDE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons