Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superkonservatism hos kristdemokraterna

Annons

Jag blir mer och mer förvånad över den superkonservatism som Alf Svensson och hans kumpaner i kd framför i den pågående valrörelsen. Härvidlag framstår moderaterna som en mild västan-fläkt.

Den så kallade kristna människosyn som Alf Svensson står för, omfattar vissa och utesluter andra, precis så som frikyrkan alltid agerat.

Ensamstående som vill adoptera är inte accepterade. Homosexuella förtrycks och förtigs. Kvinnan ska tiga och helst stå vid spisen och föda barn, om hon nu inte tar jobb som piga hos Alf Svensson. Kort sagt, den som faller utanför den snäva kd-ramen.

Den egna präktigheten lyser så starkt igenom så fort Svensson uttalar sig med en superkonservativ samhällssyn. Jag trodde vi levde på 2000-talet och inte 1800-talet! Vid en borgerlig valseger trånar så Svensson efter statsministerposten, bevare oss väl!

Det värsta är att min egen röst på ett annat borgerligt parti kan bli en röst på Alf Svensson som minister om han mot all förmodan får många röster från sina egna pingstvänner i valet.

TÄNK EFTER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons