Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrelsen saknar kompetens

Annons

Torsten Pettersson anser att det är interna saker det handlar om, vilket det inte är. Samtliga medlemmar i Dan Anderssonsällskapet har rätt att få information om hur det gått till under det föregående året.

Han påstår också att det är vanhedrande att gå ut i pressen med dessa uppgifter. Att det kom ut i tidningen är det T.P. som är orsak till då han haft mer än två månader på sig att svara. Jag sa också i det sista e-postmeddelandet att jag skulle lämna det till tidningen om jag inte fick något svar.

Vidare påstår han att jag erhållit ett brev från revisorn som klargör läget vilket jag inte fått. Detta brev erhöll jag först efter att artikeln publicerats den 24 juli. Det är alltså svarstider från sällskapet på mer än två månader.

Om jag sedan läser svaret från revisorn så kan man konstatera att revisionerna vilseletts av uppgifter från styrelsen. Angående bristen på inventering så har tydligen revisionerna beslutat att redovisa eventuell vinst eller förlust under år 2002. Detta var det ingen som upplyste om vid årsstämman trots att kassören var närvarande.

Anledningen till att ingen inventering utförts var, enligt brevet, att det inte fanns någon personal på museet under januari. Vad jag vet så fanns det personal fram till den sista januari.

Vidare sägs det i brevet att det var oklart hur mycket semester-ersättning som skulle utbetalas, samt att det inte fanns någon uppgörelse mellan personen ifråga och styrelsen. Sanningen är att det var helt klart hur många semesterdagar det gällde och det behövs ingen överenskommelse för att betala ut lagstadgad semesterersättning.

Jag hoppas i och med denna kommentar att det står klart för samtliga medlemmar att är det någon som har fel så är det T.P. Vidare är det nog klarlagt från andra håll, att det inte är kompetent personal inom styrelsen.

Jag vill även tacka för intervjun Björn Jadling för som ytterligare klargör situationen i sällskapet.

JAN-OLOV BERGMAN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons