Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stupar på höga kanter

Annons

Det är ett mycket bra initiativ från kommunens sida i Leksand att satsa på fler gång- och cykelbanor. Detta ska förhoppningsvis bli ett säkrare trafiksystem för alla trafikanter. Det finns dock en detalj som jag funderat över och inte riktigt förstår. Varför dessa höga kanter vid på och avfarten av dessa banor?

Som cyklist, gångtrafikant med rollator, rullstolburen/elrullstol har man inte en chans att på ett smidigt sätt ta sig ner eller uppför dessa banor.

Exempel 1: Du kommer från Tibble, har passerat järnvägskorsningen och ska ta dig över från denna cykel- och gångbana över till den som följer utmed Stationsgatan.

Som cyklist får du hoppa med din cykel av och på banorna, detta går an om man är ung och gillar detta, men för mig som inte är så ung längre får jag snällt stiga av, för jag vill ju inte förstöra mina hjul.

Exempel 2: Den stora satsningen på Tällbergsvägen, se korsningen Leksandsvägen-Tällbergsvägen, vilken gångtrafikant med rollator, oftast äldre med nedsatt styrka i armar och ben, rullstolburen person eller person i elrullstol kan ta sig ner och uppför dessa kanter utan hjälp?

Snälla ansvariga personer se till att det blir trafiksäkert även för oss som använder dessa gång- och cykelbanor.

Ta bort de höga kanterna. Självklart har vi alla vare sig vi går, cyklar eller åker bil ett ansvar att se oss för i trafiken.

INGA-LILL S.L

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons