Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studentliv inte åldersberoende

Annons

Jag har läst tidigare i veckan om Dalatrafiks indragning av studentrabatten och blivit förtvivlad, men sedan jag hörde vd:n Christer Silfverins argument på radion blev jag heligt förbannad!

Jag undrar vad han grundar det på att studerande mellan 30 och 40 år skulle ha bättre ekonomi än de under 25? Vi får ju samma studiemedel och ta samma studielån.

Dessutom var ett av argumenten att ungdomar mellan 20 och 25 år som är sjukskrivna har en svår ekonomisk situation. Visst, det är klart, men frågan är hur stor den gruppen är? De har ju näppeligen hunnit arbeta så många år, så man frågar sig hur de har hunnit med att dra på sig arbetsskador.

Att det förekommer fusk med rabatterna tror jag säkert, men som vanligt är det inte roligt när vi som sköter oss ska drabbas.

Som studerande pådyvlas man all jordens olika kort med lika många syften. Att det är det "gula kortet" som gäller för studentrabatt skulle ha klargjorts genom bättre information till alla som varit osäkra. Själv är jag beredd att visa upp CSN-kort, busskort, fotoleg och kvitto som bevis varje gång jag tar bussen, om det är vad som krävs för att ni ska återinföra studentrabatten.

31-ÅRIG STUDERANDE MED

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons