Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strejken ett bottennapp

Annons

Det blev som jag trodde. Vården och omsorgen fick inte den höga löneökningen. Det var ju sagt att 3,2 procent var det lägsta vi skulle få (vart tog det vägen Ylva Thörn?)

Vi har tidigare fått cirka 2-2,2 procent och ökningen blev ju inte speciellt stor, 0,4 procent.

Det sägs att de kommunala förhandlingarna ska delas ut så rätt som möjligt så att det inte blir bara 2,6 procent till alla. Men med alla kommuners dåliga ekonomier så blir det väl inget kvar när alla inom vård och omsorg fått sina 5 procent.

Det känns totalt meningslöst att ha varit med på en strejk som vi som lägst avlönade inte fått ut något utav. Dessutom känns det helt fel att de som får 5 procent inte ens behövde strejka för det. Jag är inte avundsjuk. De har ett slitsamt jobb.

Men det finns också många andra som har det. Det var vi andra som fick strejka för att deras lön skulle höjas medan vi andra i princip står kvar på samma lön.

Vi inom kök och lokalvård har också ett slitsamt jobb. Det finns många barn i skolorna i dag som har allergier och gör man ett fel där så kan det hända allvarliga saker. Det kallar jag ett stort ansvar.

Man får väl söka jobb inom vården nu så att man slipper jobba extra för att man ska klara sig. Jag får cirka 8 000 kronor på 75 procent efter skatt.

UNDERBETALT EKONOMIBITRÄDE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons