Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strejken drabbar sjuka

Annons

Vi stöder Kommunals strejk för högre löner, men ifrågasätter hur man bedömer rimligheten i hur hårt tredje part får drabbas.

Vi har en nära anhörig som väntat på att få sin andra höftoperation. Vid den första var det så lång väntetid i Falun att hon hamnade i rullstol och höften blev svårt inflammerad. Till slut fick vi valfrihetsremiss och hon blev opererad i Stockholm. Nu skulle äntligen andra höften opereras i Falun den 26 maj.

Om strejken fortsätter, innebär detta många månaders extra lidande. Till saken hör att hennes axlar är så utslitna att även de måste bytas.

Oron är stor. Hon har suttit hemma över ett år, men har på sista tiden kunnat se fram emot operationen och förberett sig mentalt, och har även genomgått en stor förundersökning.

Vi hörde rykten om att man fått dispens för att genomföra en fotbollsmatch, stämmer detta?

De som arbetar på sterilcentralerna får väl del av löneökningarna när avtal slutits, även om just dessa ej tagits ut i strejk? Det borde finnas andra grupper att ta ut i stället.

Ylva Thörn anser att man lyckats med att vara så skonsam mot allmänheten som möjligt. Då tycker jag att hon ska sätta sig in i hur hårt inställda operationer kan drabba tredje part.

Inställda operationer får nog inte arbetsgivarsidan att ändra sig.

Alla som varit sjuka och fått hjälp av sjukvården inser ändå vikten av en lönenivå som gör att vi får personal till sjukvården.

Men är man närmare 80 år så innebär inte detta ett par veckors "strul" och att livet sedan återgår till det normala, utan det kan påverka livskvalitén för resten av livet.

MYCKET LEDSNA ANHÖRIGA TILL FÖRTVIVLAD PATIENT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons