Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storstadsbo på villovägar

Annons

Svar till "Orolig turist-bilist":

Kära storstadsbo! Det kan inte vara lätt för dig att komma från storstaden och att då se djur i naturen. Men att du ens har varit i Ljungåsen betvivlar jag starkt.

Visst finns det hästar i Ljung-åsen, så mycket har du uppfattat. Men sedan har det gått på tok min vän. Att dessa skulle springa lösa?!

Jag passerar Ljungåsen varje dag och aldrig, notera, aldrig, sett en enda lös häst. Så nej, jag tror mig veta att ägaren/ägarna har djuren i en sådan där inhägnad som "vi på landet" kallar för hage.

Noterbart är även att det visst sitter varningsskyltar som du hävdar saknas. Dessa varnar för "hästar på väg". Med detta menar de nog inte att hästarna befinner sig på vägen för jämnan, som man kan tro om man tolkar det bokstavligt. Skyltarna satt där långt innan din insändare, så hur du kan ha missat dem förstår jag ej.

Så vart du har varit och vad du sett är för mig en gåta. Kanske ska du, kära storstadsbo, ta med dig en djurbok nästa gång du far ut i naturen.

För om du då tittar i den och jämför med djuren du ser, så kanske jag får rätt i min teori om vad du sett. Det djuret heter älg och strövar fritt i vårt land.

Trevlig resa!

SKOGSBO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons