Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storpolitisk katastrof

Annons

Det är en alldeles otrolig situation som uppstår inom de förenade nationerna (FN) genom att politiken i Europa inte bestäms inom och mellan de valda parlamenten. Den bestäms i stället av politiska analfabeter och pappskallar ute på gator och torg och politikerna har inte kurage att gå emot dem.

Kloka människor har alltid varnat för den situationen och politikerna har hjälpligt hävdat sin integritet tidigare, men inom den nya extrema demokratin finns inte detta kurage.

Efter den senaste veckans händelser har det mödosamt uppbyggda FN:s huvuduppgift att förhindra krig helt raserats.

En liten hänsynslös diktator i arabvärlden har fört två anfallskrig utan att FN kunnat förhindra det. En islamitisk fundamentalist och dåre har anfallit USA mitt i hjärtat och lönnmördat omkring 4 000 människor, varav tre- fjärdedelar helt oskyldiga civilpersoner. Terrorn fortsätter över hela världen.

Den första och enda fredsorganisation som finns, kan inte ingripa mot dessa dårar för organisationen fungerar inte. USA, som befinner sig i ett försvarskrig mot dessa angrepp, försöker få FN att fylla sin uppgift, men blir då i stället anklagat som angripare!

Med den logiken måste västmakternas angrepp på Tyskland i andra världskriget anses som ett angreppskrig, stridande mot mänskliga rättigheter.

USA är en ledande nation med stora resurser och har Stilla Havsområdet som ett alternativ till det opportunistiska Europa. Man kan inte begära att USA ska finna sig i detta svek och denna orättvisa.

ARNE JANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons