Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa planerna i Skifsen!

Annons

Dalarnas museum står bakom mig när jag hävdar att finnbyn inte ska byggas på andra sidan Skifssjön, från mig räknat.

Man borde i stället snygga upp och markera fornminnesplatserna i Skifsen och andra Säfsenbyar. Det ginge att ha en rundtur för historieintresserade turister.

Men kommunens folk är säkra på att känslan för den gamla goda finntiden blir större om man förstör Skifsen. Och den kommunala servicen till en avlägsen plats - en mycket dryg mil från samhället - kommer inte att kosta Ludvikaborna ett öre, tror man. Och jag tror inte mina öron!

När blev ledningen för Säfsens Fritid intresserad av kultur och historia? Det handlar om exploatering. Källarmuren, där Zachris enligt sägnen grävt ner en kista med silverpenningar, ingår för närvarande i hästhagen, när Säfsen har ridläger.

Jag har också andra säfsingar bakom mig då jag föreslår Mellanfallet. Det ligger på andra sidan Säfssjön och vore en utmärkt plats för en finngård. Kostnaden för vägar och service blir inte så hög för kommunen.

Det skulle bli enklare för enskilda turister eller skolklasser att ta sig dit med cykel, bil eller buss. Troligen blev intresset större. Skifsen kommer locka turister enbart en kort tid. Men paradiset är förstört för all framtid, för mig åtminstone!

R M ENQUIST

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons