Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa jakten

Annons

Enligt egen bristfällig statistik dödar jägarna i Sverige runt 1,6 miljoner vilda djur årligen. Utslaget på hela året blir det tre djur i minuten, ett djur var 20:e sekund dygnet runt...

Utöver dessa skadeskjuts mängder av djur. Några av dem återfinns aldrig utan självdör eller tvingas leva med svåra skador, andra försöker komma undan med avskjutna ben, bortskjuten käke, bukskott eller annat innan de hittas och dödas. Detta är oerhört plågsamt och grymt!

Jakt är även skadligt för människor. Under perioden 1983-1999 dödades 39 personer i samband med jakt. Den vanligaste orsaken är att jägaren misstar offret för en älg.

Ett argument som jägare ofta använder är att de förhindrar

viltolyckor. Sanningen är dock att jägare vill skjuta så många djur som möjligt, därför är de intresserade av en stor älgstam. En stor älgstam innebär många trafikolyckor vilket i sin tur gör jakten "nödvändig" och vi är inne i en ond cirkel.

Svenska jägareförbundet får 50 miljoner kronor i statligt stöd varje år. I tider där det dras in på vård, skola etcetera, är frågan om staten bör sponsra en så grym och onödig verksamhet med stora summor pengar?

Låt naturen sköta sig själv!

INEZ NILSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons