Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa gifterna i maten

/
  • Christer Spolin lyfter i sin insändare att flera undersökningar har visat att de flesta av de livsmedel vi äter i dag innehåller toxiska tillsatser, färgämnen eller bekämpningsmedel.

Annons

Vi uppmanas att ge ekonomiskt bidrag till forskningen för de att lösa cancerns gåta. Men är det verkligen en gåta? Om vi fick stopp på den pågående förgiftningen av vår luft, vårt vatten, våra jordar och vår föda så skulle våra kroppar inte längre behöva fungera som slutförvaring för dessa sjukdomsframkallande kemikalier/gifter och cancerns gåta skulle antagligen vara löst! 2003 gjorde dåvarande EU-kommissionären Margot Wallström ett blodtest och visade sig ha 28 farliga kemikalier i kroppen. 2012 gjorde SVT:s reporter Karin Axelsson Olsson en blodanalys som analyserades av Åke Bergman, professor i miljökemi vid Stockholms universitet. Hon hade 100-tals främmande kemikalier i kroppen. I en studie på 10 nyfödda barn i USA fann man i genomsnitt 200 kemikalier och föroreningar i blodet i navelsträngen. Peter Wilhelmsson, ledande Naturläkare och Näringsmedicinare skriver Flera undersökningar har visat att de flesta av de livsmedel vi äter i dag innehåller toxiska tillsatser, färgämnen eller bekämpningsmedel. Men vi har i alla fall friskt vatten i våra kranar, säger någon. Tyvärr inte! Vårt dricksvatten innehåller läkemedelsrester som stör vårt hormonsystem. Hur kan detta få pågå? Hur kan våra beslutsfattare tillåta detta? Hur kan vi gräsrötter finna oss i detta? Hur kan industrin ha sådan makt att de tillåts förgifta vår livsmiljö? Gärna pengar till cancerforskning, men ännu hellre lagstiftning som förbjuder förgiftning av vår yttre miljö för profitens skull!

Christer Spolin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons