Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa bidragen till FFF

Annons

Det är många Falubor som i insändare i tidningen är mycket kritiska till Falu folkmusik festivalen och dess kostnader. Det nya partiet Faluns Väl anser att miljonbidragen på 1,7 miljoner kronor som ges till FFF varje år ska stoppas så snabbt som möjligt efter valet. Vi lyssnar på vad folk säger och har därför, som enda parti, gjort miljonbidragen till en valfråga.

Nedskräpning, misshandel, stölder och slagsmål är några av ingredienserna i festivalen varje år.

Vi anser även att kommunen med skattebetalarnas pengar självklart inte ska bidra till kriminalitet. Kommunen har för dåligt ställt för att genom kontrakt garantera bort miljontals kronor till "Förlust Festivalen".

Vissa politiker säger att själva förlusten beror på bland annat "dåligt väder". Samma slags politiker har ingen verklighetsuppfattning om vad som är viktigast att lägga pengarna på. Vår uppfattning är att det är så mycket viktigare att lägga pengar på våra skolor, på nya skolböcker och annat som skolan i dag är i behov av.

Vi anser att skolan är viktigare än festivaler, kulturbidrag och nöjen.

Budgeten för år 2002 var förresten inte ens klar när politikerna garanterade FFF de enorma miljonbeloppen i tre år till. Föredrar väljarna att satsa på skolan eller dyra festivaler med nedskräpning och misshandel som följd?

Kommer väljarna att än en gång sätta sådant folk vid makten igen efter valet? Skriv och berätta vad ni tycker om festivalen och vilka frågor som ni tycker är viktigast för Faluborna.

BERGMAN & KOCK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons