Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stolta över Maria Keohane

Annons

Sopranen Maria Keohanes och gitarristen Patric Karlssons konsert på torsdagskvällen i Norrbärke kyrka formade sig till en stor musikalisk upplevelse, som gladde en välfylld kyrka.

Ingen är populär i sitt fäderneland, sägs det, så nog måste det ha glatt Maria att mötas av de entusiastiska applåderna efter konserten. Maria går från klarhet till klarhet. Jag har hört henne sjunga Ave Maria många gånger, men aldrig så fullödigt, som denna kväll. Det var himmelska toner, som välvde fram under de höga tempelvalven.

Norrbärke kyrka har numer en perfekt ljudanläggning inklusive hörslinga. Men varför var den inte påkopplad, denna gång? De medverkande presenterade före framträdandet sina musikverk, vilket tyvärr en hörselskadad hade svårt att uppfatta.

I ett stort kyrkorum bildas skrällande ljud vid tal, vilket en hörslinga silar bort. Men sången och musiken, fick man njuta av i fulla drag. Vi i Smedjebacken är både stolta och glada över Maria, som är en fin ambassadör för vår bygd, vilket känns skönt i dessa dagar när så mycket negativt skrivs om Smedjebacken.

Lycka till, Maria, på din fortsatta turné genom Dalarna.

SVEN-ERIK KILSTRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons