Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sten G Johansson och verkligheten

Annons

Jag har reagerat på Sten G Johanssons uttalanden i artikeln i Nya Ludvika Tidning den 18 augusti under rubriken "Samverkan lösningen för sjukvården".

Med förvåning läser jag ett uttalande från en politiker sittande i landstingsstyrelsen (Landstinget Dalarnas beslutande organ) och som samtidigt är sjuksköterska tjänstgörandes på vårdcentral i Västerbergslagen att lösningen på sjukvårds-problemet heter samverkan.

Hur verklighetsfrånvänd kan man bli? Sten G Johansson borde väl ha bättre kunskap? Samverkan är inget nytt fenomen i svensk sjukvård den har funnits där hela tiden och utvecklas konstant.

Det är riktigt att vi ska tänka i nya banor men det gör man inte genom att lägga ner sjukvården för befolkningen, att dessutom påstå att patienter inte ska vara oroliga för försämringar är magstark! Det är ju just det de ska vara. En nedläggning eller reducerad vårdcentral (Ludvika Norra) kommer trots allt Sten G Johansson att medföra en sämre tillgång till sjukvården för en stor del av befolkningen.

För en tid sedan genomfördes en personalenkät inom landstinget Dalarnas samtliga vårdcentraler. I denna framkommer att Ludvika Norra vårdcentral har ett mycket bra arbetsklimat och ligger klart över arbetsklimatet inom hela närsjukvårdsområdet i Västerbergslagen.

Detta borde Sten G Johansson ha kännedom om och vara väl förtrogen med. Därför blir hans uttalanden ännu mer svårförståeliga.

Jag vill nog påstå att Ludvika Norra vårdcentral fungerat alldeles utmärkt trots avsaknad av fasta läkare. Att beskylla Ludvika Norra för höga kostnader är heller inte sant. Ludvika Norra vård-central har en budget i balans.

Johansson anser att vi har den vård som är lämplig. Vad utgår han då ifrån? I Johanssons uttalanden framgår klart en avveckling av Ludvika Norra vårdcentral. Man kan även vänta sig drastiska förändringar inom Ludvika lasarett. Hur kan Johansson då säga att befolkningen inte ska vara orolig när sjukvården avvecklas stegvis.

FÖRVÅNAD LANDSTINGSANSTÄLLD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons