Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staten motarbetar bättre hälsa

Annons

Amerikanska forskare har nyligen visat att tonåringar som äter vegetariskt mår bättre. De får i sig bra med vitaminer och andra näringsämnen samtidigt som de undkommer köttets hälsovådliga faktorer.

Detta är ett i raden av forskningsresultat som ofta inte bara visar på att kött framkallar sjukdomar, utan även att vegetabilier kan motverka dem. "Kinaprojektets" slutsats var att 80-90 procent av alla nedbrytande sjukdomar som cancer och hjärt- och kärlsjukdomar kan förebyggas genom vegetabilisk kost. (DI, 01/02/17)

En vegetabilisk kost är dessutom bättre för miljön. Av denna anledning har Naturvårdsverket som mål att sänka den svenska köttkonsumtionen med 75 procent till år 2021. Det motiv som får de flesta att bli vegetarianer är dock att djur inte hör hemma i fabriker där djuren blir sjuka både mentalt och fysiskt.

Utifrån detta är det inte märkligt att det krävs organisationer som svensk köttinformation och mjölkfrämjandet samt mängder av reklam och desinformation för att få oss att fortsätta äta kött. Inte heller är det märkligt att antalet vegetarianer spontant ökar.

Däremot är det ytterst märkligt att våra skattepengar får finansiera köttindustrin i form av stöd och subventioner.

Stoppa vansinnet ät vegetabiliskt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons