Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stanna kvar i facket

Annons

Svar till "L.E.":

Efter överenskommelsen mellan kommunal och arbetsgivarna hörs nu många uppgivna kommunalare som ifrågasätter nyttan av att vara med i facket. Ett exempel på detta är signatur L.E. som på NLT:s insändarsida frågar sig om det är dags att gå ur facket.

Jag förstår att många känner sig besvikna över att Kommunal accepterade avtalet, som var långt ifrån det man krävde under strejken. Att däremot lämna facket för att få högre lön är inte speciellt långsiktigt.

Enda möjligheten för löntagarna att ställa krav på högre löner och bättre villkor är om vi går samman och organiserar oss fackligt. Att lämna facket leder bara till en försvagad arbetarrörelse och det ger inte högre löner.

I stället bör kritiken riktas mot dem som bär ansvaret för välfärdens förfall, nämligen regeringen. I den ansvarsfulla politikens namn har den socialdemokratiska regeringen de senaste tio åren kraftigt minskat den offentliga sektorn för att platsa in i EMU. Många miljarder har används till skattesänkningar och extra amorteringar på statsskulden i stället för välfärd enligt budgettakens logik.

För en expansiv välfärdssektor, organisera dig fackligt och rösta nej till EMU den 14 september.

LARS HANDEGARD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons