Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stäng inte vårt "andra hem"

Annons

I morse fick jag ett besked som heter duga med morgontidningen! Nu vet jag definitivt vilka partier jag INTE ska rösta på i kommunvalet. De borgerliga partierna har i kultur- och fritidsnämnden röstat för att lägga ner Lingongårdens bibliotek.

Jag vet att den fråga poppar upp då och då men hittills har politikerna varit kloka och insett vad det skulle betyda för oss boende i den här stadsdelen att mista vårt bibliotek. Vi är många som inte kan/vill ta oss ner till stan, både barn, vuxna och gamla. Två kilometer eller mer är mycket vare sig man är liten eller stor!

Så länge man kan minnas har det funnits bibliotek på Ludvika Gård. Här har det alltid varit gott om barnfamiljer, vars ungar haft biblioteket som sitt "andra hem". Jag vet, för jag har själv varit en av dem.

Jag tror inte dessa politiker vet vad det innebär att lägga mer ett bibliotek, vilken otrolig förlust för det samhälle som vill värna om demokrati och yttrandefrihet det är. För att inte tala om alla dessa barn som man lämnar ute i kylan.

Besinna ert ansvar som folkvalda representanter! Det är inte onödigt eller lyxigt med ett bibliotek, kan aldrig få bli det heller. Biblioteket är till för oss alla och jag vet att många med mig skulle få ett mycket fattigare och tristare liv utan biblioteket.

Där kan vi bara komma in och "vara" om vi vill, läsa dagstidningar, extra viktigt i valtider!, tidskrifter, träffa bekanta och språka lite. Finns det någon annanstans man kan göra det?

Låt vårt bibliotek vara kvar. Förresten, vem betalar hyran för samlingssalen? Räknas den också till kostnaderna för biblioteket? Det är väl orättvist i så fall?

BOKMALIN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons