Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ständig värk och en kamp för värdighet

Annons

Det pratas om att vi långtidssjukskrivna kostar för mycket. Kostnaderna ska sänkas. Vilka kostnader? Menar de min "ersättning" jag får från Försäkringskassan? Vad ska jag då leva på?

Jag får 4 200 kronor per månad efter skatt. En del ministrar tjänar mer på en månad än vad jag gör på ett helt år. De kostar minsann samhället inte för mycket. Låt dessa personer leva på min lön i ett helt år, få se hur glada de är.

"Du går hemma och har det bra" får man höra ibland. Tror ni att jag är hemma av fri vilja eller av lathet? Tänk på att alla sjukdomar inte syns på utsidan.

Jag är 26 år, har reumatism, ständig värk i stora delar av kroppen, har varit hemma i över ett år, ingen utbildning att luta mig emot (jag är undersköterska). Vem vill anställa mig, en handikappad person med oanvändbar utbildning? Jag vill faktiskt jobba. Om någon har ett bra svar, hör av er.

Det verkar som arbetsmarknaden kräver att man ska vara frisk, stresstålig och aldrig bli sjuk. Vilken människa klarar det i längden?

Nä, som långtidssjukskriven måste man vända på varje krona. Man blir deppig, känner sig värdelös, oanvändbar, och hela tiden kämpa för sin rätt att existera med värdighet.

För att orka se något positivt över huvud taget när man är sjuk, så måste man vara frisk och stark.

Tack för ordet.

ANNELI F

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons