Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadens stenöken!

Annons

När jag som nyinflyttad kom till Falun för några år sedan fick jag en chock, när jag såg Stora Torget. En steril stenöken. Inga blomsterrabatter, några förskrämda träd, knappt några bänkar, tomt med folk, ja, kort sagt ett totaldött torg. Även under den varma årstiden.

Jag har rest mycket i Sverige och på de flesta större tätorter finns det ett torg, en samlingsplats där det i regel alltid finns folk i rörelse. Det finns blomkrukor utplacerade, träd planterade, bänkar utsatta och minst två gånger i veckan torghandel, fullt av liv.

De två/tre stånden på Stora Torget, har fått sin torghyra fördubblad av kommunen. Det är ett sätt att skrämma bort torghandeln! Ett par mil från Falun finns Borlänge, som har en livlig torghandel och hyran där lär vara låg. Här borde falupartiet lägga fram en motion om förändring så att torget blir en levande plats, där folk träffas, där det handlas grönsaker och frukt eller helt enkelt stressar av.

Varför inte utlysa en arkitekttävling om Stora Torgets framtida utveckling? Eller är politikerna och Faluborna så totalt hemmablinda? Det måste väl finnas någon ansvarig inom kommunen, som handhar utsmyckningen av miljön. Det verkar som vederbörande totalt saknar visioner. Det skulle vara intressant att få höra politikernas reaktioner.

Och självklart är det också viktigt att få Falubornas synpunkter.

Christian von Sydow

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons