Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stackars Rädda "Vargen"

Annons

Kära "Vargen", tack för Ditt svar! Jag är glad att vi är överens om två saker, dels att det är fel att tjuvskjuta vargar, dels att det är fegt att vara anonym.

Ditt svar gjorde det dock lättare att förstå Din rädsla för öppenhet. Om man jämför jägarkåren med Ku Klux Klan, så finns ju risk att bli åtalad för ärekränkning om man vågar röja sitt namn! Risken att Du skulle bli skjuten tror jag dock är klart överdriven!

Jag är också bra säker på att Dina åsikter skulle respekteras mer om Du öppet stod för dem! Tjuvskytte, med eller utan gevär, är ingen heroisk handling. De stora kämparna för de färgades lika rätt i USA var allt annat än anonyma!

Jag skulle vilja rekommendera Dig att anmäla Dig till en jägarkurs. Jag går just en, inte för att jag tänker börja jaga, utan för att lära mig mera om djur, natur och viltvård. Jag tror att Du efter en kurs skulle ha en annan bild av vad Jägarförbundet står för.

Kursboken inleds med ekologi, viltkännedom, jaktetik och viltvård, och ett genomgående tema är jägarens ansvar för etisk jakt och laglydighet. Om Du av rädsla för repressalier inte vågar gå en kurs, för där måste Du uppge både namn och adress, så kan Du i höst få låna min kurslitteratur. Ring mig, jag finns i telefonkatalogen, men jag kan tyvärr inte hitta Dig där.

Återigen, jag tycker att tjuvjakt är fel, liksom ofoget att i forskningens namn sätta sändare på djuren! Låt vargstackarna vara i fred! Det är ju vi människor som är den felande länken i naturen, inte dom.

Nu tänker jag gå ut i naturen och njuta av den annalkande våren, utan rädsla för vare sig vargar eller jägare, men med en kvardröjande olust över intoleransens och generaliseringarnas utbredning!

LARSA SELLMAN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons