Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spara och slösa i kommunen

Annons

Nu får faktiskt kommunen byta ut alla högdjuren som sitter och bestämmer, de vet nämligen ej vad de håller på med. De famlar i mörkret och vill ej se sanningen i vitögat.

Ta till exempel att lägga ner köket på Björkhagen. Maten ska fraktas från Falun och ut till Björkhagen. Man har förut fått höra att de gamla är undernärda. Man kan då fråga sig hur mycket näring det kommer att finnas i den mat som fraktas ifrån Falun!?

De gamla kommer att bli mer undernärda och tycka att maten är smaklös och vill ej ha maten. Vem kommer att råka ut för det, jo personalen får ta emot skäll ifrån anhöriga.

Vi som jobbar inom äldreomsorgen, på golvet vill säga, vi ska spara och spara medan de som sitter i sina fina kontor bara ska slösa och slösa. De kan inte prioritera vad som är viktigt eller inte.

Får kommungubbarna välja mellan ett lyftblock för att underlätta för personalen - och även den gamle - och ett skrivbord så väljer de skrivbordet.

Vi har en diskmaskin som diskar tvättfat och är säkert 30 år gammal och har gått sönder åtskilliga gånger.

I stället för att köpa en ny ska det slängas ut oerhörda summor på att laga den gamla.

Ett annat vansinnigt exempel är också när vårdavdelning c på Björkhagen skulle stängas. Då hade det just byggts ett nytt fräscht kök. Sedan skulle avdelningen stängas för den behövdes inte.

Kommunen byggde då om den avdelningen till kontor med egen ingång och en asfalterad gång till dörren.

Nu två år senare har kommunen kommit på att det behövs nog en avdelning trots allt - nu ska den byggas om igen. Man kan då undra var pengarna kommer ifrån?

Är det personalen som varit duktig och sparat in en massa så att kommunen måste lägga pengarna i något?

Vore det inte bättre att kommunen såg till att personalen fick de saker som underlättar deras arbete i första hand.

Personal som jobbar i en trivsam miljö, trivs och mår bra och då stannar personalen kvar. Annars jobbar de tills de har kört slut på sig alldeles.

Det är inte konstigt att ingen vill jobba inom äldreomsorgen så som det ser ut i dagens läge. Kommunen måste var rädd om sin personal - annars har de ingen personal kvar snart.

EN BESVIKEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons