Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sopor, sopor

Annons

Tack FK som förra lördagen med hjälp av expertis från renhållningsavdelningen försökte bringa klarhet i tidens stora frågor, det må gälla korvskinn, snusdosor eller överblivet diskvatten!

En fråga som inte blev besvarad gällde hur många hushåll som överhuvudtaget inte behöver teckna något abonnemang. Är det inte så att ungefär 40 % av hushållen inte sett vare sig avtal eller sopguide eftersom de inte är fastighetsägare? Och att dessutom en enda fastighetsägare tecknar avtal för ungefär fjärdedelen av kommunens hushåll?

Man har ju gjort stor sak av att det "är bara 20-30 fastighetsägare som valt osorterat"; underförstått "inte vill väl du höra till dem?" Det är ingenting annat än vilseledande marknadsföring.

Vad gäller avtalet börjar man sväva på målet. Man kan i Falu Miljö läsa om en felaktig sortering som inte stör förbränningen: "det misstaget kommer vi knappast att påpeka" och i FK står det att man "i nuläget inte kommer att påföras extra avgifter" gällande en annan "fel"påse. Det är så dags att komma med reservationer när kunderna redan skrivit på avtalet.

"Avtalet medger valtrygghet, visserligen ekonomisk sådan" tycker Gunilla Mååg. Vi är nog många, kanske rent av 80 %, som skulle föredra en valfrihet värd namnet, som inte är beroende av plånbokens tjocklek. Men det gäller ju bara sopor. Den här gången.

FÖRANKRAD I PLÅNBOKEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons