Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som om militanta veganer skötte charken

Annons

Så har då våra stolta jägare lyckats decimera vargstammen ytterligare genom att tjuvskjuta flertalet av de sändarförsedda vargarna. Förmodligen känner dessa utövare av grovt jaktbrott något sorts moraliskt stöd av jägarförbunden, som i rovdjurspolitiken talar med tungor som är kluvna ända ned till roten.

Kan inte någon sätta sig ned med dessa Åsanissar och långsamt och tydligt berätta för dem att det inte är Vilda Västerns lagar som gäller bara för att man fått ansvaret och förtroendet att inneha skjutvapen?

Samhället kan inte falla till föga för individer som tror sig ha rätten att ta lagen i egna händer.

Denna sabotageverksamhet kommer att kosta stora skattepengar för polisutredningar och kanske inplantering av varg österifrån för att säkerställa den genetiska variationen i den svenska stammen. Pengar som skulle göra långt bättre nytta inom vård, omsorg och utbildning.

I höst kommer de nationella miljökvalitetsmålen att utökas med ytterligare ett, "biologisk mångfald". Hur ska jägarorganisationerna förhålla sig till en sådan ekologisk självklarhet?

Det börjar nog mer och mer att gå upp för folk att jägarnas lämplighet att ansvara för svensk viltvård är ungefär lika stor som de militanta veganernas lämplighet att sköta charkindustrin.

VARGEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons