Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som Ferdinand

Annons

EU har ett av sina vanliga trista toppmöten och ska tvinga på oss en ny EU-grundlag. "Borgare i alla länder förenen eder och se till att makten flyttas så långt bort som möjligt ifrån de vanliga människorna."

Ovannämnda slogan har borgarklassen och dess EU lyckats bra med att genomföra i praktiken. Borgarna vann. Vi förlorade. Fri rörlighet för kapital och arbetskraft över gränserna raderar ut nationerna. Nu är det imperialism, militarism och inblandning i andra länders inre angelägenheter som står på dagordningen.

Jag har vid ett antal tillfällen de senaste åren blivit tillfrågad om jag inte ska bli politiker igen. Hur ska man kunna mobilisera den inspiration som behövs för att bli en bra politiker? Allting är ju redan bestämt av borgarklassen genom EU och frihandelsavtalen.

Vi vanliga människor är maktlösa.

Norrmännen Öystein, Egil, Dag och jag har ingenting till övers för dagens samhälle. Vi vill leva ett så enkelt liv som möjligt. Det händer ofta att vi fiskar öring och övernattar under bar himmel bredvid en lägereld. Vi har sagt adjö till det moderna, internationella, mångkulturella samhället. Förresten, hur kan man prata om mångkulturellt samhälle när det bara handlar om en kultur, penningens kultur?

Tjuren Ferdinand trivdes bäst under korkeken tillsammans med sina blommor. Jag trivs bäst i skogen med mina norrmän. Jag blir nog aldrig någon politiker igen.

Birger Hansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons