Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som de gamla sjunga

Annons

Dubbelmoral och hyckleri är begrepp som omedelbart dyker upp i huvudet under konserten i Sammilsdal i lördags med Iggesundsgänget.

Det har bara gått drygt en vecka mellan nämnda konsert och det stökiga midsommarfirandet då ungdomsfylleri och bråk var på alla vuxna Leksandsbors läppar. Hur det i praktiken var med den saken har jag ingen erfarenhet av.

Jag relaterar endast till vad som skrivits i tidningar och gjorda uttalanden från kommunens sida.

Att i midsommarfestligheternas efterdyningar uppleva miljön runt omkring lördagens konsert var därför lindrigt sagt egendomligt.

Här gick lätt raglande medelålders män och kvinnor omkring med spritflaskor i handen och på gatan ovanför salufördes öl med varierande styrka i för ändamålet avsedda stånd.

Gänget på scenen strödde friskt brännvinskommentarer och skämt omkring sig och publiken, mestadels medelålders människor i varierande åldrar, var snabbt med på noterna.

Det allra mest förbryllande var ändå att se företrädare för det

offentliga Leksand, med anknytning till skolan, sälla sig till det offentliga öldrickandet under konserten.

"Som de gamla sjunga kvittra de unga" är ett gammalt ordspråk, vilket fortfarande är värt att tänka på.

Det är antagligen dags att bilda organisationen "Unga på stan" för att i sådana här sammanhang agera samvete för medelålders människor som inte förstått sambandet mellan sitt eget beteende och det uppväxande släktets.

VUXEN UTAN TONÅRINGAR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons