Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som att kasta pärlor på en gås

Annons

Svar till Håkan Engberg:

Om jägarna skulle vilja behålla ett uns av trovärdighet, och visa sig vuxna ansvaret för viltvården, skulle de omedelbart lämna ut tjuvskyttarna och ta avstånd från dem. På så sätt skulle de också spara stora samhällsresurser för utredningar av grova jaktbrott, och för reparerandet av de skador som åstadkoms.

I stället förolämpar man allmänheten genom att utgå från att de är idioter. Håkan Engberg skriver att man inte kan förutsätta att de försvunna vargarna är tjuvskjutna, eftersom vilda djur i naturen dör av andra orsaker. Visst. Troligen har vargarna begått självmord genom att kasta sig mot en sten med radiosändaren före, eftersom den alltid tystnar samtidigt.

Om det trots allt förekommit tjuvjakt tycker Engberg att det är orättvist att utgå från att det måste vara just jägare som varit i farten. Visst. Det sannolika är ju att det är någon av samhällets många andra beväpnade grupper som utfört dessa illdåd. De stackars jägarna är troligen utsatta för en komplott.

Engberg skriver om de kurser, övningar och utbildningar som jägarna genomgår. Utifrån nivån på hans resonemang inser man plötsligt varför kunskaperna har så svårt att fastna. Det måste vara ungefär som att kasta pärlor på en gås.

Engberg ondgör sig över hur mycket vargforskningen kostar. Men om vargarna bara fick vara i fred skulle den inte vara dyrare än annan viltforskning.

Av den kollegiala kåranda Engberg visar prov på måste man snarast dra slutsatsen att jägarna är fast beslutna att bevisa att de som grupp är omöjliga som utövare av viltvården.

VARGEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons