Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Societeten vill till köttgrytorna i EU

Annons

Vi har nu en fungerande penningpolitik och starkare statsfinanser än euroområdet. De är i kris. Ja till EMU är ett val av den politiska societeten - fackföreningstoppen - LO.

Den tekniska utvecklingen har fått ändra inriktning. Vi blev inte den IT-ledande nation som förutspåddes. Andra länder har övertagit ledartröjan.

Nu är våra gamla säkra basindustrier åter bärande för framtiden. Nu är också en självständig penningpolitik viktig för att klara störningar i ekonomi och sysselsättning.

En missuppfattning är att en svensk anslutning till EMU ger ekonomisk stabilitet.

Egenintresset hos den politiska societeten gör att man är för EMU. Om det blir ja till euron och EMU kan de vara med vid köttgrytorna när positionerna i det framtida EU och EMU ska fördelas.

Den svenska industrin är beroende av de marknader där dollarn är den valuta som styr dessa länders valuta. Man anpassar sin valuta till dollarn. Då uppstår inga större problem.

Om Sverige skulle gå med i EMU och dollarn skulle falla betydligt i förhållande till euron skulle det svenska näringslivet få konkurrensproblem. Med kronan kan vi anpassa dess värde på dessa marknader.

Andra värden än ekonomiska som väger tungt som exempelvis friheten att ha en egen riksdag och regering. Då kan vi med egna lagar och regler hävda en demokratisk framtid och trygghet för alla svenskar.

Vi kan förvalta våra skatter och vara en egen röst i världen och världssamfundet FN.

J. R. PETTERSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons