Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialnämndens ansvar

Annons

Dan Westerberg (DW) vill inte kännas vid sitt brandtal till socialnämndens försvar som vi lyssnade till i kommunfullmäktige den 23 maj.

Vi som stödde revisorernas krav på att icke bevilja ansvarsfrihet för Faluns socialnämnd anklagas i stället av DW för ansvarslöshet i FK den 30 maj!

Det är magstarkt mot bakgrund av att revisorernas kritik baseras på flera års ansvarslös budget från socialnämnden.

1999 och 2000 gick man back med cicka 30 miljoner kronor 2001 40 miljoner kronor och i år sannolikt med ännu mer.

Om politiker någonsin ska förväntas ta ansvar för sin verksamhet så är det självklart att socialn ämnden i dagens läge inte beviljas ansvarsfrihet.

Hade DW och kompani stött oss som ville utkräva ansvar av socialnämnden den 23 maj hade vi kunnat tillsätta en ny socialnämnd den 13 juni. Det hade givit väljarna signalen att även politiker måste ta ansvar för vad de gör och att de inte får missbruka sitt förtroende hur mycket som helst.

Etikens grund är att ta ansvar för frihetens konsekvenser sade Simone de Beauvoir.

Vi politiker måste visa att även vi har en etik och är vuxna det ansvar som vi vill att väljarna ger oss. Hur ska vi annars kräva ansvar av andra om vi själva beviljar oss ansvarsfrihet även vid grav misskötsel av ekonomin?

Jag utgår från att DW åtminstone håller med mig om att det inte är aktuellt att efter valet åternominera de nuvarande ekonomiska missbrukarna i socialnämnden? Annars återkommer jag efter valet för en djupare debatt med juristen DW om politikernas ansvar.

Är de en privilegierad överklass som står höjd över den normala rättvisa som övriga medborgare och även jurister har att leva med?

GÖRAN BRYNTSE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons