Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialismens onda inflytande

Annons

Socialismens inflytande har medfört mycken ondska.

Dagens parasitism, förtryck och terrorism i Mellanöstern är ett exempel. Orsaken är oljan.

På 1950-talet nationaliserades oljefälten i Mellanöstern. Detta var en jättelik stöld. Det var de amerikanska och europeiska oljebolagen som hade prospekterat efter oljan fixat oljebrunnarna, oljeledningarna och utskeppningshamnarna.

Hur kom regeringarna i Mellanöstern undan med sin stöld? Här kommer socialismens inflytande in i bilden.

Det hade varit tämligen lätt för västländerna att förhindra stölden av oljefälten med militära medel. Men redan på 1950-talet, och till och med i USA, hade socialistiska idéer ett starkt inflytande i västländerna.

USAs och Storbritanniens ledare vågade inte skicka in sin militär för att försvara oljebolagens egendom. Om de hade gjort det hade ju den egna vänstern beskyllt dem för att skydda den rika storindustrin mot de fattiga arabländerna och det fattiga Iran.

Ända sedan dess har regeringarna i Mellanöstern kunnat skinna västländerna och använda oljepengarna till ett svinaktigt frosseri i lyxkonsumtion och gigantiska inköp av vapen. Oljepengarna har finansierat såväl härskarnas marmorpalats, deras blodiga krig.

Om de privata oljebolagen hade fått behålla sina oljefält hade intäkterna från dem i stor utsträckning gått till

investeringar som hade ökat arabernas och iraniernas levnadsstandard. Men på grund av socialismens inflytande går oljepengarna till att finansiera terrorism och förtryck istället. Socialismen är onekligen ond.

HENRIK UNNÉ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons