Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna trivs bäst i opposition

Annons

Socialdemokraterna verkar trivas så bra i opposition att väljarna den 15 september borde ge dem chansen att inta den sitsen i verkligheten.

Det är ett stort problem att äldre inte ses som en tillgång i samhället. Detta är ingen nyhet för någon, förutom för socialdemokraterna, som igår vaknade upp och tillkännagav att de vill göra upp med fördomar och vad de kallar "den traditionella synen på äldre människor".

Det är socialdemokraterna, som bär ansvaret för den politik, som dränerat äldreomsorgen på resurser, som trängt undan äldre och erfaren personal från arbetsmarknaden och som är ansvariga för mycket av det ekonomiska moras, som urholkat pensionerna. Socialdemokraternas kritik mot samhällets tillkortakommanden i synen på och omsorgen om de äldre, är inget annat än en kritik mot dem själva.

Hur kan de då tro att mer av samma socialdemokratiska politik ska vara lösningen på problemen?

Kristdemokraterna däremot vill arbeta för det goda livet - hela livet. De anser att det är ett av välfärdspolitikens mest angelägna mål att bygga ett samhälle där alla kan åldras i trygghet.

Under den gångna mandatperioden har vi presenterat flera förslag till förbättringar för de äldre.

Kristdemokraterna har bland annat föreslagit ett tillskott till den kommunala sektorn på 6,5 miljarder kronor utöver regeringens förslag. Detta skulle räcka till 12 500 nyanställningar inom kommuner och landsting.

Sverige behöver en ny regering för att kunna ge de äldre en trygg och värdig ålderdom. Låt socialdemokraterna gå i opposition på riktigt!

RIKSDAGSKANDIDAT FÖR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons