Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacka om skygglappar

Annons

Svar till Carl Ström:

I en debattartikel i NLT den 28 juni, frågar sig Carl Ström vilka som vinner på ett nej i EMU-omröstningen. Svaret är ganska enkelt; hela svenska folket.

EMU är enligt en del ekonomer på väg att haverera på grund av Tysklands återkommande övertramp på stabiliseringskraven. Och nu börjar Italien yla om att eventuellt strunta i detta krav. Vilket land kommer sedan? Spanien, Portugal eller Frankrike?

Sedan tycker CS att vår välfärd inte har blivit sämre sedan EU-inträdet. Men ser man inte det så lever man nog i en drömvärld utan kontakt med verkligheten. Fråga alla sjuka, arbetslösa och gamla.

Att vi sedan inte behöver ta emot atomsopor är väl en sak, men vi får ta emot en massa annat skit från EU i stället. Vi skickar mellan 30-40 miljarder till EU varje år och får tillbaka en spott-styver.

En annan sak är att vi först ska avlöna riksdagen med fantasi-löner, för att sedan också avlöna en massa nickedockor i Bryssel med ännu värre fantasilöner, vilket gör att hela EU utarmar Sverige år från år.

Svensken struntar väl i vad flera hundra ekonomer tycker, för det är väl en yrkesgrupp som inte rosat marknaden speciellt mycket på senare år.

Vi ska behålla vår valuta och vår riksbank och inte sticka huvudet i ännu en snara. Sverige är ingen Medusa med många huvuden att offra. Och att växla pengar vid utlandsresa är väl inget problem. Dessutom använder många bankkortet utomlands. Sedan är det väl statens problem att ta bankerna i örat när de tar ut olagliga avgifter vid kortanvändning inom EU, trots direktiv från just EU att sådant inte får förekomma.

Nej, behåll Sverige EMU-fritt, det är bäst.

JAG ÄLSKAR KRONAN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons