Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

* Sluta se ned på Rut!

Annons

Vad i all världen har vänsterpartierna emot Rutavdraget? Hur kan de vara så negativa till något som gett tusentals jobb, över 300 bara här i Dalarna? Hur kan de vara negativa till en jobbreform som inte ens kostar staten någonting, enligt Konjunkturinstitutets senaste siffror. Hur kan de vara så negativa till en jobbreform som framför allt visat sig betydelsefull för personer som av olika anledningar har haft svårt att komma in på arbetsmarknaden?

Jag kan inte komma ifrån att det har med vänsteranhängares syn på kvinnor respektive män. Länge kallades avdraget av vänsterdebattörer för pigavdrag. Piga var något avskyvärt att vara och att ha. Undras om uttalet hade varit lika fyllt av förakt om avdraget hade rört avbytare på bondgårdar (drängar)?

Vänsterfeminister, det finns ingen trovärdighet kvar när ni genom er politik fortsätter att slå undan benen för kvinnor och kvinnors försörjning. Det finns ingen trovärdighet när ni gång på gång finansierar och stöttar mansdominerade yrkesgrupper och samtidigt raljerar över de kvinnodominerade.

Camilla Lindberg (FP)

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons