Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slöseri med skattemedel

Annons

Den kommunala verksamheten i nämnder och bolag finansieras med skatter och avgifter. Ofta påminns vi medborgare om att kommunala basuppgifter ej kan fullföljas på grund av bristande resurser.

Ekonomi betyder hushållning vilket kräver god förvaltning av tillgängliga medel. Skattebetalarna har all anledning ifrågasätta hur kommunanställda och politiker fullgör sina uppdrag i kommunen.

Ett aktuellt förhållande är gatukontorets hantering av snöröjning. Snön från gatukontorets förråd på Ingarvet transporteras med tre till fyra bilar, inhyrda från Borlänge, till snötippen Östra Främby i stället för att köras till närmaste tipp på Ingarvet.

På snötippen i Främby är en hjullastare i arbete, understödd av spolbil vilken vattenbegjuter snön därför att hjullastaren är otillräcklig. Vilken lekman som helst begriper att en enda bandtraktor varit tillräcklig för uppgiften till sannolikt lägre kostnad.

Fackfolk som observerar verksamheten ifrågasätter med skärpa gatukontorets organisation och arbetsledningens kompetens samt tillvägagångssätt vid upphandling.

Självfallet är det även intressant för skattebetalarna att få reda på kostnadsbesparingen genom inhyrning av tjänsterna från grannkommunen.

SKATTEBETALARE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons