Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slagord i glassdisken

Annons

Nu nalkas sommaren och därmed även glassäsongen, mums. Men även där ska människor gnälla.

Först var det 88: an som tydligen skulle symbolisera bokstäverna HH i alfabetet, det vill säga Heil Hitler, ett nazistiskt utryck. 88:an har varit en storfavorit sedan 1964 och ingen har klagat tidigare.

Därefter kom lakritssmaken på Nogger som (ganska genialiskt) kom att heta Nogger Black, ty lakrits är ju svart? Denna titel skulle komma att symbolisera rasismen genom att man skulle byta ut bokstaven o i ordet Nogger mot ett i. På så vis får man ordet Nigger Black? Javisst skulle den titeln uppröra! Men nu heter ju glassen Nogger och inte Nigger, vilken tur.

Årets irritationsobjekt i glassdisken tycks bli GB:s nyhet Girlie som är en stjärnformad, rosa glass med hallonsmak. I glasspinnen finns även glitter som vissa anser ger en antydan till hur unga flickor ska se ut, söta och glittriga? Glassen har kritiserats hårt för könsschablonisering och för att förstärka fördomarna om vad det innebär att vara pojke och flicka. Vad säger man?

Ja, och tydligen så ska isglassen Igloo Cola anspela på kokainmissbrukande eskimåer?

Nej nu får det vara nog. Sluta leta små fel och engagera er i mer världsliga problem än dessa. Ät och njut! Bon appetit!

Anonym

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons