Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släck inte Lyktan!

Annons

För någon tid sedan läste jag i tidningen att kommunen skulle lägga ned dagverksamheten på Lyktan av ekonomiska skäl.

Tror någon att detta kommer att bli en lönsam affär för kommunen? Har ingen tänkt på anhörigvårdarna som verkligen är i behov av några timmars ledighet för att i längden orka med att ta hand om sin handikappade anhörig?

Som det nu är kan det röra sig om fem timmar per dag, en gång i veckan på Lyktan, för den handikappade som då får viss sjukgymnastik och socialt umgänge. Man vet att ens anhörige trivs och gärna åker till Lyktan och man kan njuta av den lilla ledigheten man får.

Kostar detta kommunen så mycket? Risken är att anhörigvårdaren sliter ut sig fortare och att kommunen i stället kan får ta hand om två vårdbehövande. I dag behöver inte kommunen betala något alls till anhörigvårdaren och ha hand om den sjuke anhörige endast några få timmar i veckan.

Det är inte helt gratis eftersom det utgår en avgift på 80 kronor per gång. Med tanke på att kommunen lagt ned så många hem för äldreboende, undrar man hur de ska få plats med det växande behovet.

Kommer avlastningsrummen att finnas kvar eller ska också de bort? Redan nu är det rätt svårt att få tillgång till dessa, Man ska helst anmäla behov flera månader i förväg.

Jag tycker att ansvariga en gång till ska räkna över vad kommunen tjänar på att lägga ned dagverksamheten på Lyktan. Ta då hänsyn till alla aspekter och inte bara vad som nu är utan även hur framtiden kommer att te sig.

HOPPAS PÅ EN VECKANS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons