Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skygglappar vid kommunhuset

Annons

På Leksandsvägen passerar man kommunhuset. På trottoaren borde upprättas två kurer med skygglappar att låna när man passerar.

Man lånar när man passerar den första kuren och lämnar tillbaka vid den andra.

Skygglapparna ska vara obligatoriska för turister och utsocknes, men frivilliga för den bofasta befolkningen.

Samtidigt ska övergångsstället från Torgkiosken stängas av så att ingen kan nalkas kommunhuset därifrån.

Arrangemanget skulle innebära att turister och utsocknes inte behövde se hur illa det är ställt i Leksand och samtidigt skulle invånarna slippa skämmas för hur det ser ut framför kommunens högborg.

Det handlar om vattenbassängen framför kommunhuset. I många år har den sett anskrämlig ut. Nu är den hjälpligt gipsad, men fortfarande i avsaknad av målning.

Trots flerårig påverkan på bland annat vd för Leksandsbostäder, som har det yttersta ansvaret för "Baggensfjärden" och även "Rådet som behandlar Leksands fortsatta skönhet".

Jag föreslår att man tar bort betongen och vattenledningen och fyller igen. Sedan kan man skapa en neutral gräsmatta, eller varför inte en trivsam samlingspunkt framför kommunhuset. Några soffor och en boulebana eller ett stort schackbräde med jättepjäser, eller...

Vi måste se om vår image i Leksand och om det inte finns resurs till mer, så kanske mitt förslag om skygglappar är det bästa?

OWE ÅSTRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons