Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrämselhicka bland hyresgäster

Annons

Oväntade utspel i slutet av valrörelsen, en del mer eller mindre desperata, hör till vad man som väljare får utstå. Men därifrån att behöva ta del av Hyresgästföreningens senaste utspel/flygblad är steget långt.

I flygbladet påstås att de borgerliga partierna tänker införa marknadshyror redan från 1 juli nästa år. Det står också i rubriken "Dags att börja packa" med ett försåtligt frågetecken efter.

I sin strävan att vara en megafon för en socialdemokratisk valseger drar man sig inte för någonting.

Centerpartiet har mycket noga talat om att vi inte är för marknadshyror. Det system vi har i dag där vi sätter hyran efter jämförelse med allmännyttans hyra ska fortsätta att gälla.

Bygger man däremot nytt inser var och en att hyrorna i det nya huset inte kan ligga på samma nivå som i huset bredvid som är 60 år gammalt. Skulle det kravet gälla skulle ingen bygga nytt.

I Falun har Kopparstaden nyligen höjt sina hyror så det blir med säkerhet inga hyreshöjningar alls nästa år. Detta vet förstås Hyresgästföreningen i Falun.

De drar sig ändå inte för att springa runt i bostadsområdena och skrämma folk med centralstyrt material från sitt riksförbund. Med sådana vänner behöver inte Sveriges hyresgäster några fiender.

DAN WESTERBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons