Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrämsel och svartmålning

Annons

När man tillhör ett något mindre parti än socialdemokraterna och vill framföra sitt budskap till väljarna, så har man det inte lätt.

I varje valrörelse får man ta emot en massa osant skit från landets största parti, uppbackat av fackföreningsrörelsen.

LO annonserade stort om att borgerlig politik raserar välfärden. Olika fackförbund trumpetade ut att den borgerliga politiken är farlig för Sverige.

Trots att socialdemokraterna haft makten i Sverige nästan hur länge som helst, så har de inte fått till det riktigt, så socialdemokraterna och facken jobbar hårt med att svärta ner oss andra.

Hyresgästföreningen i Falun, som ska vara en politiskt obunden organisation(!), blandade sig i valrörelsen veckan före valet 2002.

De faxade ut ett meddelande till olika arbetsplatser i kommunen. Där stod med stora svarta bokstäver att det skulle bli marknadshyror om borgarna skulle vinna valet, och det skulle kunna leda till fördubblade hyror. "Dags att börja packa?" skrev de.

Många blev uppskrämda och vågade inte rösta borgerligt.

Arbetarrörelsen arbetar på ett oärligt sätt när de skrämmer upp folk. Det de hotar med är ju inte sant! Facken borde jobba för bättre arbetsvillkor och könsneutrala löner i stället.

Är det någon som på fullt allvar tror att vi vill spoliera välfärden? Vi är också vanliga människor som lever i Sverige. Både vi kristdemokrater och andra borgerliga partier jobbar för att göra Sverige bättre och mänskligare, men vi måste få chansen att visa vad vi går för. Sist fick vi bara ynka tre år på oss, och vi hann bara börja.

INGRID NÄSMAN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons